Доста посредствено valko, мисля, че можем да се отнесем сериозно към въпрос, който за разлика от всички останали е на едно добро смислово ниво.
Яйцето само по себе си е древен символ, който се свързва предимно с плодородие. Каквото се отнася към яйцето, се отнася още повече за първото боядисано в червено великденско яйце. Самата идея на пазенето му е да предпазва къщата и домашните от беди и болести, да им носи късмет. В миналото се е използвало в ред магии и баяния - най-вече плодотворни и лечебни, но също така дори като средство против градушка. Черупките на това яйце са се считали за лечебни.
Nefertiti, аз също имам някакво старо яйце и също се чудя какво да правя с него. Вариантите, както предложиха някои съфорумци, са доста, но тезио двата са най-удобни - може да се пусне по течаща вода, независимо дали е счупено или не, или да се зарови било то на място, където не се тъпче или на място, от което се очаква да е плодородно. В миналото се е използвало в различни обредни практики, но сега, след като не се извършват май това са вариантите. Важното е да се наканим. Аз все не успявам.

Evil is a point of view.