ЕГИПЕТ

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Мнениеот Wizard » 07 Юли 2005, 12:33

Maat_n_Re написа:Благодаря ти много за снимките. Наистина е впечатляващо, но на мен лично не ми прилича особено на лицето на Сфинкса....
......
Мисля си все пак, че за да ми задаваш този въпрос, ти също имаш някаква теория по въпроса, така че ако искаш, ще се радвам да я споделиш!

Нямам конкретна теория, по коро ми се иска да вярвам в извънземния произход на човека :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Maat_n_Re » 23 Авг 2005, 22:08

.................................
Последна промяна Maat_n_Re на 08 Ное 2006, 12:01, променена общо 1 път
Аватар
Maat_n_Re
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Persa » 04 Сеп 2005, 18:37

Wizard написа:
Maat_n_Re написа:Благодаря ти много за снимките. Наистина е впечатляващо, но на мен лично не ми прилича особено на лицето на Сфинкса....
......
Мисля си все пак, че за да ми задаваш този въпрос, ти също имаш някаква теория по въпроса, така че ако искаш, ще се радвам да я споделиш!

Нямам конкретна теория, по коро ми се иска да вярвам в извънземния произход на човека :wink:

По този повод - в момента чета книгата на Лиана Антонова "Срещи с многоликия Космос"
Аватар
Persa
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 01 Дек 2005, 11:11

Ааа тука ме хванахте на болна тема.
Ето и аз много съм се интересувал от произхода на пирамидите и ще споделя изводите до,които последно стигнах.Най-добрата теза,не е за извънземен или човешки произход.Пирамидите са дело на предишните цивилизации,които са оставили подобни паметници не само в Египед,но и на много други места на планетата-Китай,Южна Америка,може би има потънали пирамиди,които още не са открити.
Ернст Мулдашев е руски Офталмолог(очен лекар).Който е правил разни експедиции,по света с цел да разгадае точно такива мистерии.
След общуване с различни лами и представители на анй-древните религии,стига до извода,който по-късно и математически обосновава,че всички древни паметници,северния полюс,бермудския триъгълник,пирамидите,дяволския каньон,свещенната планина Кайлас в Тибет и др,сключват помежду си енергийна мрежа,като отстоят един от друг на 6666км.Образуват симитрични триъгълници.
Това разстояние между тези точки е потвърдено и от един мой познат,който приблизително го измери на малкия си глобус.
Мулдашев,се ползва от източници,като Елена Блаватска и Руския художник-Николай Рьорих.
Направил е първата трансплантация на човешко око,прави единствени по рода си операции в света,открил някакво вещество айлоплан(май така се казваше),гостуваше на Всяка неделя-може да сте го хванали.Книгите са му много интеерсни,няма да ги преразказвам сега тук.Та извънземни има разбира се,но аз не мисля,че те са ни създали,макар да се намесват в живота ни често.
Извънземните,също ми бяха болна тема едно време.Много от тях твърдят,че са ни създали,че са създали и Христос,но това са опити на недобронамерени цивилизации,да господстват над нас,като първо уж сключат дипломация с правителствата.Има и други,които точно за това ни предупреждават и ни помагат.В литературат за извънземни ще се срещнат и двата вида.Това е много обшира тема и също не ми се задълбава.
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shadow Mage » 01 Дек 2005, 11:44

Имам въпрос към Трисмегист :)
Какво мислиш за информацията за създаването и еволюцията на планетата публикувана във втората книга на Монро? Доколко достоверна ти се струва?
А и други ако са я чели да си кажат мнението ако искат :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 01 Дек 2005, 18:54

Аз малко съм позабравил тази част.Помня,че имаше обяснение на някакво същество,за планетата ни,като място с наситено от шум M-band поле.

Виж той,Монро се среща с представители на новата раса в бъдещето,където един от тях е негов Аз.
Моето скромно мнение е,че телата ни са създадени от миналите раси
маймуната е клон произлзъл по-късно от човека.Да не забравим,че в тези тела сме ние,които сме деца на обща душа,пръснала се в различните проявления на живот.Различни божествени еманации,влизат в човешките тела,за да изпитват необходимата опитност,да развият и облагородат(осъвършенстват)човешката,раса.
Те ни потготвят,да можем да допуснем,колкоро се може по-висши проявления на божествената същност в нас.Робър Монро работи и помага на хората с неговия институт.Отваря им съзнанието за истинската реалност.Всеки трябва да се включи в повдигането на човешката раса и с безпроблемното и навлизане в новата ера на шестата раса.Сега много същества работят за повдигане на съзнанието ни.Трябва да знаем,че ние сме божествени създания,чийто дух може да променя материалната реалност.Ние имаме връзка със всички вселенски енергии и само един човек може да премести планини с вярата си.Зад човека стоят много могъщи същества.Обидно е да приписваме божественост само на разни извънземни.Чевекът не е на по-ниско равнище от тях.Нивото на технологиите,въобще не е мярка за нивото на една цивилизация.Трябва да се гледа до каква степен съществата от нея са овладели енергиите на вселената.
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Maat_n_Re » 05 Дек 2005, 20:46

Последна промяна Maat_n_Re на 08 Ное 2006, 12:02, променена общо 1 път
Аватар
Maat_n_Re
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 06 Дек 2005, 09:19

Не знам,ти сигурно доста се инересуваш от Египет.Не знам,за какви доказателства ми говориш.Аз визирам сега конкретно Хеопсовата пирамида,като точка от тази система.Може и хора да са построили пирамиди, със сигурност не са ползвали медни кирки.Гледах едно предаване,където група учени се опитваха да ошлайфат един пирамиден камък с метални кирки.Беше невъзможно,макар да работиха часове-бяха около 5 души.Знае се,че тези блокове са били доста гладки.Има предположения,че са ползвали нещо,като бетон,за да ги отлеят,но аз не знам,как може да не се прави разлика между бетон и скала.

И ще задам няколко въпроса.
-Защо в нито една пирамида не е намерена мумия,а само в гробници до пирамидите?
Защо тази цивилизация е толкова луда,че да хаби огромни усилия,та да строи пирамиди,вместо да ползва силите си за собствени сгради или да си развива икономиката?

Цялата истина не се знае,за пирамидите,но трябва човек да е адски ограничен,за да не направи връзката между необикновенните свойства на пирамидите,между това,че пирамиди има най-малко и в южна Америка,че все пак те са били един вид хрмове или нещо подобно,защото ако са построени от хора,то е било направено заради вярата на хората в някои по-висши сили.Искам да кажа-как може да смятат за толкова първобитни египтяните и да им приписват,такъв абсурден начин на живот и такова ниско ниво на знания,на фона на невероятната им култура.
Кой ограничен тъпак,може да си помисли,че всичко това е дело на заблудена цивилизация,вярваща в несъществуващи богове,задгробен живот и т.н. Как може за една измислица една цивилизация,да прави толкова много неща,да е положила толкова труд.Та не се ли е намерил някой по-умен,който да се досети,че Боговете са измислица и т.н.Толкова ли да са тъпи,че да дават толкова от себе си,за нещо хипотетично.
Има много доказателства,че по онова време,хората са имали изключителни познания за света.
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 06 Дек 2005, 15:23

Абадауей кяк звучи египетското писмо?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Maat_n_Re » 06 Дек 2005, 22:50

Последна промяна Maat_n_Re на 08 Ное 2006, 12:04, променена общо 1 път
Аватар
Maat_n_Re
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Maat_n_Re » 06 Дек 2005, 23:00

Последна промяна Maat_n_Re на 08 Ное 2006, 12:05, променена общо 1 път
Аватар
Maat_n_Re
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Maat_n_Re » 06 Дек 2005, 23:19

Poison написа:Абадауей кяк звучи египетското писмо?

Poison, никой не знае със сигурност как е звучало египетското писмо. Проблемът идва от там, че както и в повечето семитски езици, египтяните не са изписвали гласните звуци. Поради тази причина се знаят само съгласните и някои, които ние бихми определили като гласни, но в тази група езици те функционират като слаби съгласни. Когато се чете египетски текст, се четат именно тези знаци, като между тях се поставя "е" за благозвучие. Това е т. нар. школно четене, но единственото сигурно нещо за него е, че то НЕ предава оригиналното египетско звучене на думите.

Ето една таблица с т.нар. едносъгласни знаци в египетския език. Само да кажа, че "А" отговаря на арабското "alif", а "а" - на арабското "ain".

Изображение

Също и сайт, съдържащ по-подробна информация за египетската писменост: Web Page Name
Аватар
Maat_n_Re
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 07 Дек 2005, 13:31

Ся, до колкото ми е ясно това писмо се пише отгоре надолу и от ляво на дясно? Или греша? Ама незнам защо мисля че египтяните не са семити. Оффф тая област не е лесна въобще обаче ми е интересно. как се нарича староегипетския език? няма общо със санскрит нали?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Maat_n_Re » 07 Дек 2005, 14:12

Посоката на писане в египетския език не е строго фиксирана. Най-често обаче се пише отгоре - надолу и отдясно - наляво. Сиреч обратно на нашето писмо. Отдолу - нагоре обаче не може да се пише. Обикновено изписването на знаците е съобразено с посоката, в която гледа изображението, което съпровождат. Когато се пише на папирус се използва вид курсив и посокато задължително е отдясно - наляво.
Аватар
Maat_n_Re
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 08 Дек 2005, 15:05

Аз до колкото знам, в древноегипетския липсват гласни букви, т.е. при изписването. Гласните само се изговарят, а се пишат съгласните. Затова и повечето текстове не са преведени, особено магическите.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Poison » 08 Дек 2005, 16:00

Няма логика да има всякакви архаични езици запазени, а точно египетския със стотиците проучвания покрай пирамидите да няма звучене, точен превод и такива. Трябва да има. icon_argue
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Maat_n_Re » 09 Дек 2005, 15:58

Arhimikus е абсолютно прав, че в египетският език гласните не се изписват. Това обаче не пречи на превода. Преводи на тези текстове не само, че са възможни, но и са доста точни. Само че проблемът с магическите текстове е друг. Тъй като гласните звуци не се изписват, това прави невъзможно точното озвучаване на заклинанията, а именно то е най-важното при египетската магия. И най-малката неточност, доре само в интонацията може не сам да провали успеха на заклинанието, но и да навреди на този, който го прави. Това обаче е и причината първите египетски текстове, транскрибирани на гръцки и коптски да са именно магическите.
Последна промяна Maat_n_Re на 08 Ное 2006, 12:07, променена общо 1 път
Аватар
Maat_n_Re
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 09 Дек 2005, 18:22

Ето защо ни трябват по-добри специалисти по египтология и магия. Маат, случайно да имаш автентични магически ритуали?
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Maat_n_Re » 09 Дек 2005, 18:33

Ами по египтология имаме досатъчно добри специалисти. Сложността идва от характера на материята. По-скоро ни трябват добри коптолози. Ако има някакъв ключ за поне частично озвучаване на египетския, то той е именно в коптския.
За ритуали в момента немога да се сетя, но ако имаш "Египетската магия" на Уолис Бъдж, там има някои интересни описания. Ако не, ще се опитам да подбера моменти от нея, които да пусна тук, но за съжаление в момента просто нямам достатъчно време.
Пък и египтяните струва ми се наблягат повече на силата на самото слово, отколкото на съпровождащите го действия. Именно затова и напевът на заклинанието, както и интонацията, с която то е изречено са толкова важни. Но има и съвсем прости действия. Един кратък пример: Характерно пожелание към царя в Новото царство е "Всички чужди земи да са под краката му." Това се постига и само като на подметките на сандалите му бъде изписано "Всички чужди земи (Hasw.t nb.wt)"! Това е надписа и на златните сандали на Тутанхамун.
Друг начин, за който се сещам е изписването на дадено заклинание на папирус, след което се оставя текстът да се разтвори в питието на човека, за когото магията е предназначена. Е материалите, които те са използвали за писани са били доста по-безвредни от нашите, пък и бирата, и виното им са били доста по-гъсти и предполагам с по-силен вкус. Това сега едва ли е приложимо, но защо пък не, ако го напишеш със сок от касис например. Едва ли обаче хартията е подходящ материал, тъй като и самата тя би се разградила. Имитация на папирус обаче, направен от бананови кори се продава в почти всеки магазин за художествени материали. Остава само да се научи изписванито на думите, които искаш да използваш, но затова пък има речници.
Аватар
Maat_n_Re
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 09 Дек 2005, 18:58

Това е много добра идея. Пък и самият начин на египетската магия е колкото прост, толкова и могъщ. Словото е всичко. Ти имаш ли личн опит с тяхната магия?
Аватар
Arhimikus
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор